top of page
dreamy, lovely, orange and teal, beautiful, sky, clouds, water, nature.jpg
my-project-10_edited.jpg
dreamy, lovely, orange and teal, beautiful, sky, clouds, water, nature.jpg
Esittely - about us

Kennel Furry Haven on kotikennel Loviisan nurkalla. Toiminta on harrastuksen muotoista ja pyörinyt suht pienimuotoisesti aina vuodesta 2008 -lukien. Pekka on suorittanut kasvattajakurssit, mutta harrastus on pyörinyt pitkälti myös tyttärien, Annetten ja Charlotten, tukemana. 

Olemme perin juurin eläinrakas perhe. Tenho ja syvä mieltymys koiriin juontuu jo Pekan lapsuudenkodista, missä oli aina koiria. Tytöillä on tätä nykyä lisäksi rotukissoja ja -kaneja.

Kennelimme pennut tottuvat arkielämän normihulinaan, vaikkapa pikkulasten vierailuihin, kun Annette kyläilee -19 ja -21 syntyneiden tyttärien kanssa. Emme asusta kaupunkialueella, vaan hyvien lenkkimaastojen tuntumassa kylän kulmalla.

Ihastuimme sympaattisiin shetlanninlammaskoiriin koko kolmikko yhdessä. Ensimmäinen shelttimme, Siwiltä tullut Scandyline New Generation, "Sami", noudettiin torppaan,  kun tytöt olivat vielä pieniä. Soopelin värinen Sami kasvoi ylisuureksi, mutta liekki oli syntynyt! Koiralle kehittyivät lurppakorvat, minkä takia emme sukeltaneet heti näyttelyiden maailmaan. Sami kuitenkin antoi ja opetti meille paljon - se oli suuri persoona!

Samin ikäännyttyä kenneliimme muuttivat kantanartuksi sittemmin osoittautunut blue merle Sensusan Qvittra,  "Lyyti", sekä tricolor Bridemoor's Perfect Match, "Nana". Hienoja narttuja, joiden myötä rupesimme osallistumaan näyttelyihin. Tyttöjen kanssa ollaan vuosien saatossa kokeiltu myös agilityn ja match show -näyttelyiden taikaa.

Vuosien varrella Lyytille siunaantui monta upeaa jälkeläistä. Yksi hohdokkaimmista oli Anna Laulajaisen huomassa Suomen Koiratanssivalioksi (FI KTV-V) yltänyt Furry Haven Die Another Day, "Luna". Huikea valmentaja ja koira!

Valitettavasti sekä Lyyti että Nana menehtyivät terveysongelmiin vuonna 2020. Kennelimme huojui sekä henkisesti että verenvähyyttä tuolloin. Menetykset olivat mittavia - muistoista puhumattakaan.

Kennel Furry Haven jatkaa hienon rotunsa parissa. Kyseessä on elämysmatka! Tänä päivänä 19.06.2024 kenneliämme värittävät uudet tähtöset: Klaara, Bertta, Helga ja Martta. Niin rakkaita shelttejä jokainen. Elämän tärkeitä kulmakiviä.

bottom of page