Filosofia:

"Luna" (Furry Haven Die Another Day) on yksi hienoimmista kasvateistamme. Kuva: Anna Laulajainen

Koiraharrastus on meille kova juttu - sydämen asia. Punnitsemme jalostusvalintamme tarkkaan. Pentueita suunnitellessamme suosimme mahdollisimman pitkälle brittiläisiä ja amerikkalaisia isäuroksia. Haluamme omalta osaltamme olla vahvistamassa alkuperäistä, rodunomaista shelttiä ja sen syvintä, originellia olemusta. Näkemyksemme on, että näin yhdessä toimien voimme parhaiten säilyttää rodun geenipohjaa. Me pyrimme vain terveisiin ja rodunomaisiin sheltteihin - tästä ei ole tinkiminen.

Pentumme kasvavat kodinomaisissa olosuhteissa, ns. kotikennelissä - eivät laitosmaisissa tarhaoloissa. Pennun ostaja saa mukaansa 7-8 viikkoa vanhan koirapalleron, joka on rekisteröity Kennelliittoon ja tunnistusmerkitty mikrosirulla. Luovutushetkellä se on madotettu kolme kertaa. Eläinlääkäri tutkii ennen luovutusta kaikki pentumme ja esimerkiksi silmistä tulee oma silmätarkastuslausuntonsa. Evästämme ostajan lisäksi pentupakkauksella ja pentukasvatusta tukevalla kirjallisella matskulla.

Odotamme, että kasvattejamme käytetään terveystutkimuksissa myös uusissa kodeissa. Me emme ajele shelttiemme turkkeja, koska koemme, että karvattomaksi sheivattu koira on altis monenlaisille haitoille ja terveysriskeille. Mikäli "kesäturkki" kuitenkin on Sinun sheltillesi ns. must, et valitettavasti ole etsimämme pennunostaja. 

Pennut luovutamme vain vastuuntuntoisiin perheisiin. Etusijan haluamme antaa koiranäyttelyitä tai muita aktiviteetteja harrastaville koiraihmisille. Pentueen ainoasta nartusta emme välttämättä luovu lainkaan; voimme antaa tämän myös ns. sijoituskoiraksi ( = kauppa omistusta lykkäävin ehdoin).

Philosophy of breeding:

Owning and breeding a dog is a cool thing for us - a matter of the heart. We consider the breeding  choices and acts carefully. We favor as far as British and American males when planning litters. We also want to take part in intensifying the original type of the breed and particularly its deepest, original essence.Our view is that this is the best way we can preserve the genetic base of the breed. We pursue and strive just the breed with healthy and normal Shetlands Sheepdogs  - that's where we do not compromise.

"Eppu Armas" (Furry Haven Bulletproof Or Not) on hellyttävä, kujeileva uros, joka sai kivan kodin Päivin, Petran ja Petterin luota.
Kuva: Päivi Koski