Keitä ollaan?

Kolmen kopla kesällä 2015, Nana, Emma ja Lyyti

Meidät löytää itäiseltä Uudeltamaalta, Loviisasta.

Asumme omakotitalossa alueella, jossa on runsaat ulkoilualueet kävelyreitteineen ja laajat metsäalueet ihan nurkalla... Koiramme asuvat pirtissä ja nauttivat täysimääräistä perheenjäsenen statusta. Meidän filosofiaamme ei kuulu koirienpito häkeissä tai tarhoissa ulkona - tehköön sitä jotkut toiset. Tokihan meillä on kunnollisen kokoinen aidattu piha, missä shelttien on kiva nahistella ja spurttailla.

Lapsuuden kodissani oli aina koiria, vaikka muistan äidin niitä hamaan loppuun asti pelänneen. Oli joskus nuorena tyttönä joku rakki purrut jalkaan... Koirat olivat enimmäkseen metsästyskoiria. Rakkaus koiriin tulee siis verenperintönä. En voisi kuvitella elämää ilman niitä. Eihän ole olemassa uskollisempaa ja luotettavampaa kumppania kuin oma koira. Aina häntä heiluu - satoi tai paistoi. Shetlanninlammaskoira on rotuna vielä erityisen ihmisrakas ja seurallinen, koko perheen koira.

Meillä on tällä haavaa kotona kolme aikuista shelttiä. Kasvattejamme on jokunen maailmalla, Ilomantsista Espooseen. Olemme pyrkineet sijoittamaan pennut  aktiivisiin koteihin. Kaikki koiramme ovat narttuja, koska haluamme myös kasvattaa tätä ihastuttavaa rotua. Pyrimme luovuttamaan  kasvattimme harrastaviin koteihin, jolloin niistä olisi mahdollisimman suuri ilo uusille omistajilleen. Vaikka sheltti on sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin, on se hyvillään pienestä actionista ja erilaisista aktiviteeteista.    

Olen Suomen Kennelliiton ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Kennelliiton kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2009 ja kasvattajasitoumuksen allekirjoitin 24.02.2009. Kennelnimemme "Furry Haven" vahvistettiin 06.09.2009. 😀

"Klaara", shelttiperheemme nousukas